inloggen  |  aanmelden

Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld

Gepubliceerd op: 25 Juni 2013

Utrecht gaat de grootste fietsenstalling ter wereld neer zetten. De stalling zal plaats bieden aan 12.500 fietsen. De megastalling komt onder een verhoogd stationsplein te liggen, aan de stadskant van Utrecht CS. In 2016 moet de nieuwe stalling open zijn.

 

Utrecht kan nog altijd het enorme aantal fietsen niet bolwerken dat men dagelijks rond het station kwijt wil. Om nu voor eens en voor altijd korte metten te maken met het tekort aan stallingsplaatsen, zet Utrecht de grootste fietsenstalling ter wereld neer. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Volgens de planning is de stalling over drie jaar klaar. Vanwege de plannen wordt de weg langs het Stationsplein eind juni definitief afgesloten voor auto's, al komt er wel een doodlopende Kiss & Ride om reizigers naar het station te brengen. Er komt een bus- en trambaan onder het Stationsplein. Voor fietsers wordt een brede straat dwars door de megastalling en langs het station aangelegd.

 

Ook voor auto’s is Utrecht bezig om de parkeerproblemen op te lossen. Onder het Jaarbeursplein komt een parkeergarage voor 780 auto’s. De parkeerplaatsen op het plein zelf komen te vervallen nu de gemeente er een evenementenplein van gaat maken. Tussen het Jaarbeursplein en het Stationsplein West bouwt Utrecht een megatrap met zitplaatsen voor concerten. Onder de trap komt dan ruimte voor nog eens 4300 fietsen.


Bron: rtvutrecht.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...