inloggen  |  aanmelden

Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld

Gepubliceerd op: 7 Augustus 2017

In Utrecht ging opende vanochtend het eerste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld. De fietsenstalling op Utrecht Centraal biedt nu nog plek voor 6000 fietsen, waarmee het volgens RTV Utrecht de grootste fietsenstalling van Nederland is. In 2018 wordt de bouw van de stalling afgerond. De fietsenstalling biedt dan plaats voor 12.500 fietsen, waarmee het de grootste fietsenstalling ter wereld is.

Na de zomer wordt het aantal stallingsplaatsen in de fietsenstalling bij Utrecht Centraal al uitgebreid naar 7500. De stalling bestaat uit drie verdiepingen en bevindt zich onder het Stationsplein. De middelste verdieping heeft ruimte voor 1800 abonnementhouders, de overige stallingsplekken zijn voor gebruikers zonder abonnement.
 
Grootste ter wereld
Wanneer de werkzaamheden aan de fietsenstalling helemaal zijn afgerond, heeft Utrecht de grootste fietsenstallingen ter wereld. Het passeert dan de huidige nummer één Tokio, die momenteel nog de grootste fietsenstalling ter wereld heeft. De stalling in de Japanse hoofdstad biedt ruimte voor 9400 fietsen.
 
Bron: NOS.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...