inloggen  |  aanmelden

Utrecht is zonne-energiestad van Nederland

Gepubliceerd op: 9 Juni 2015

Utrecht is winnaar van `Solar City 2015'. De jury roemt de hoge ambitie van Utrecht op het gebied van zonne-energie en noemt het langjarig programma `Utrechtse Energie', het actief betrekken van eigen medewerkers en de vele buurtinitiatieven in de stad als belangrijke redenen om Utrecht te nomineren.

 
“Ik ben trots op de benoeming tot Zonne-energiestad van Nederland”, aldus de Utrechtse wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk. “In Utrecht werken we op alle mogelijke manieren met bedrijven en bewoners samen om het aandeel zonne-energie in onze stad nog sneller te laten groeien.”
 
De ervaring leert dat bewoners die kiezen voor zonnepanelen daardoor bewuster bezig zijn met hun energieverbruik. Ook een groot aantal bedrijven neemt initiatieven voor het opwekken van zonnestroom en profiteert van de besparingen die deze opleveren. De gemeente Utrecht zorgt voor panelen op eigen gebouwen, werkt aan zonnepanelen voor de sociale huursector en subsidies voor het onderzoeken van energiebesparings-mogelijkheden van zonnepanelen voor bedrijven.
 
De verkiezing van Solar City 2015 is georganiseerd door Stichting Solar Days in het kader van de promotiecampagne Solar Days. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Klimaatverbond, Holland Solar, RVO Nederland, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE), Stichting Monitoring Zonnestroom en Solar Magazine. Naast Utrecht waren Delft en Wageningen genomineerd voor de prijs.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...