inloggen  |  aanmelden

Utrecht genomineerd voor EUROCITIES Award

Gepubliceerd op: 22 Juli 2015

Utrecht maakt kans op de EUROCITIES Award 2015 in de categorie `Participatie'. De jury nomineerde Utrecht vanwege de bijzondere aanpak van het stadsgesprek Energie. Wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk: "Deze nominatie voor een Europese prijs laat zien dat we goed bezig zijn. Het was een uniek proces om met 165 willekeurig gekozen Utrechters een energieplan te maken."

Energie raakt elke Utrechter, maar meestal nemen alleen speciaal in energie geïnteresseerde inwoners deel aan participatiebijeenkomsten over dit onderwerp. In maart en april 2015 organiseerde de gemeente een stadsgesprek energie, waarbij door middel van loting een doorsnee van de Utrechtse bevolking werd uitgenodigd om een energieplan voor de stad te schrijven. Doel van het stadsgesprek was om breed gedragen aanpak te ontwikkelen om als stad klimaatneutraal te worden. Het stadsgesprek leverde de stad een energieplan op, dat na de zomer in de gemeenteraad wordt besproken.
 
De prijsuitreiking vindt plaats op 4 november in Malmö, tijdens de jaarlijkse vergadering van het EUROCITIES netwerk. De andere genomineerde projecten in de categorie `Participatie' zijn: Edinburgh met `Edinburgh in bloom' en Glasgow met `OPEN Glasgow - city data hub'.
 
EUROCITIES is het netwerk van de grootste steden in Europa. Ruim 130 steden, waaronder Utrecht, zijn lid. Het biedt een platform voor kennisdeling tussen steden en belangenbehartiging van steden op EU-niveau. Wethouder van Hooijdonk is voorzitter van het Eurocities Milieuforum.

Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...