inloggen  |  aanmelden

Utrecht gaat vieze auto's weren uit binnenstad

Gepubliceerd op: 5 Juli 2012

Utrecht is de eerste gemeente die vervuilende auto’s uit de binnenstad gaat weren. Het houdt in dat dieselwagens die ouder zijn dan 8 jaar en benzine-auto’s die ouder zijn dan 12 jaar, vanaf volgend jaar de binnenstad niet meer in mogen. Bij het negeren van de regels, volgt een fikse boete.

 

Utrecht had voor het centrum al eerder een rijverbod opgelegd voor vrachtwagens. Nu krijgt dat een vervolg in het verbod voor personenauto’s die overmatig vervuilen. De recente uitkomsten van een gemeentelijk onderzoek naar de luchtkwaliteit in de stad hebben geleid tot het besluit om extra maatregelen te nemen. Uit het onderzoek – waarvan de resultaten nog niet zijn gepresenteerd – blijkt hoogstwaarschijnlijk dat Utrecht de wettelijk normen voor de uitstoot van fijnstof overschrijdt.

Daardoor kan het niet voldoen aan de normen die Europa daaraan stelt.

 

Voor binnenstadsbewoners van Utrecht met oudere auto's werkt het gemeentebestuur aan een compensatieregeling. De gemeente studeert nog wel op de exacte uitvoering daarvan. De stad kent al sinds 2007 een milieuzone die taboe is voor vervuilende vrachtwagens.

 

Bron: AD


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...