inloggen  |  aanmelden

Utrecht biedt 52 rotondes ter adoptie aan

Gepubliceerd op: 23 Juli 2014

De gemeente Utrecht gaat voor 52 rotondes het onderhoud uitbesteden aan sponsors of buurtbewoners. Dat heeft wethouder Geldof van openbare ruimte en groen de gemeenteraad laten weten in een brief.
 

De voorkeur van de gemeente gaat uit naar zelfbeheer door buurtbewoners. Ze gaat dan ook eerst verenigingen en bewonersorganisaties proberen warm te maken om het beheer op zich te nemen. Lukt dat niet, of onvoldoende, dan zal men in een vervolgfase ook sponsors benaderen. Die kunnen in ruil voor het beheer en onderhoud van een rotonde, reclame maken voor hun bedrijf op de betreffende rotonde. Omdat niet iedereen gediend is van het rommelige beeld dat die reclame-uitingen kunnen opleveren, komt die optie dus pas in beeld als burgers het laten afweten.
 
Utrecht is niet de enige gemeente die rotondes in de aanbieding gooit. Het onderhoud en beheer van deze gelijkvloerse kruispunten is tijdrovend en duur en is heel goed over te laten aan marktpartijen of betrokken bewoners. Veel gemeenten kiezen er dan ook voor het onderhoud uit te besteden.
 
Bron: destadutrecht.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...