inloggen  |  aanmelden

Uniek parkeerverwijssysteem maakt Almere beter bereikbaar

Gepubliceerd op: 18 April 2012

De gemeente Almere gaat werken met dynamische informatiepanelen om bezoekers snel te leiden naar een parkeerplaats in het centrum van de stad. Daartoe heeft het onlangs een overeenkomst getekend met het bedrijf Data Display. In december zullen de zes panelen in werking zijn.

 

Met dit nieuwe parkeerverwijssysteem wil Almere zorgen voor betere bereikbaarheid van het stadscentrum. Bezoekers zien op de panelen wat de snelste route naar het centrum is en waar nog vrije parkeerplaatsen zijn. De gemeente kan het systeem ook inzetten bij wegwerkzaamheden of om evenementen aan te duiden. De grafische weergave van zowel parkeerinformatie als doorstroominformatie die in Almere zal worden toegepast, is uniek in Nederland.

 
Het parkeerverwijssysteem maakt deel uit van een bredere innovatieambitie binnen de gemeente op het gebied van verkeer. De maatregel volgt na twee andere bereikbaarheidsoperaties: de aanpassing van enkele busverkeerslichten en een verkeerslicht voor de fiets- en voetgangersoversteekplaats ten zuiden van de Krakeling. Het dynamische verkeerssysteem is mogelijk gemaakt met subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Almere krijgt deze EFRO-subsidie omdat de Europese Unie van mening is dat het systeem een impuls geeft aan de bereikbaarheid en de uitstraling van het stadscentrum.

 

Bron: Verkeerskunde


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...