inloggen  |  aanmelden

Twentse gemeenten willen glasvezel in buitengebied

Gepubliceerd op: 17 Maart 2014

Hengelo, Enschede en Haaksbergen willen dat inwoners van het buitengebied de beschikking over een snelle glasvezelverbinding krijgen. Een eerste inventarisatie heeft aangetoond dat dit haalbaar is, mits er voldoende deelname is. De gemeenten gaan nu de concrete belangstelling te inventariseren.
 

Op dit moment maken veel buitengebiedbewoners gebruik van een zogeheten ADSL-lijn. Deze verbinding voldoet niet meer aan de eisen die gebruikers tegenwoordig aan internetverbindingen stellen. Een snellere internetverbinding voor buitengebiedbewoners is dus gewenst. Om dat te bewerkstelligen hebben de gemeenten Enschede, Hengelo en Haaksbergen de handen ineengeslagen.
 
Om het glasvezelproject uiteindelijk rendabel te maken is zestig procent deelname vereist. De drie gemeenten zoeken vooral contact met belangengroepen, zoals wijk- en dorpsraden, om te bezien of dit haalbaar is. Op die manier kunnen bewonerinitiatieven in georganiseerd verband opgepakt worden en gekoppeld worden aan aanbieders van glasvezel.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...