inloggen  |  aanmelden

Twentse gemeenten pakken verkeersveiligheid aan

Gepubliceerd op: 13 Februari 2014

Regio Twente heeft aan de 14 Twentse gemeenten 4,4 miljoen euro subsidie verstrekt voor maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid. Met de aanpak van verkeersonveiligheid moet het aantal ongevallen in de regio verder verlaagd worden.
 

Van het totale bedrag is 3,6 miljoen euro bestemd voor aanpassingen in de infrastructuur. Ruim 8 ton gaat naar verkeerseducatie en voorlichting. De subsidies zijn voor de periode 2014-2015. Regio Twente streeft samen met verschillende verkeersveiligheidpartners naar het verder terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. De ambitie is om het aantal verkeersdoden tot nul terug te.
 
Het verkeersveiligheidsbeleid richt zich vooral op kwetsbare doelgroepen: jongeren, fietsers en ouderen. Deze doelgroepen vragen om een aanpak op maat. Regio Twente en de 14 gemeenten blijven daarbij inzetten op de aanpak van locaties waar verkeersongevallen plaatsvinden en een veilige schoolomgeving. Bij dat laatste gaat het niet alleen om de directe schoolomgeving, maar ook om de belangrijkste fiets- en looproutes naar de basisscholen en middelbare scholen.
 
Samen met de wegbeheerders in Twente is nagenoeg het gehele Twentse buitengebied ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Omdat de infrastructuur praktisch overal op orde is gebracht en is ingericht volgens de richtlijnen Duurzaam Veilig, moet de oorzaak voor de meeste verkeersongevallen worden gezocht in het verkeersgedrag. Vandaar dat Regio Twente inzet op de integrale aanpak. Permanente verkeerseducatie maakt voor alle leeftijdsgroepen een belangrijk onderdeel uit van de strategie, evenals voorlichting/communicatie en handhaving.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...