inloggen  |  aanmelden

Twente krijgt 350.000 euro voor verduurzaming woningen

Gepubliceerd op: 11 September 2014

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geeft de 14 Twentse gemeenten een subsidie van 348.000 euro van voor het verder verduurzamen van de bestaande woningen in Twente. Deze subsidie is ter ondersteuning van initiatieven in de gebouwde omgeving van particuliere woningeigenaren.

De subsidie wordt verstrekt in het kader van het landelijke Energieakkoord voor duurzame groei (het SER Energieakkoord) dat in 2013 is gesloten. Doel van het akkoord is om gezamenlijk te werken aan besparing van energiegebruik, vergroting van het aandeel duurzame energie en de werkgelegenheid. Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de realisatie van deze doelen. Om hen hierbij te ondersteunen heeft de VNG een ondersteuningsprogramma ontwikkeld inclusief een subsidieregeling.
 
Een voordeel voor Twente is dat het zich niet hoeft te organiseren en daar dus geen gedeelte van de subsidie aan hoeft te besteden. De VNG eist namelijk dat minimaal vijf gemeenten gezamenlijk de aanvraag in dienen. Omdat in Twente al een samenwerkingsverband bestaat rondom duurzaamheid, kan daar bij aangesloten worden. Dat de initiatieven gericht zijn op lokale en regionale energiebesparing en duurzame energieopwekking voor de particuliere woningeigenaar is niet zo gek. Uit landelijke gegevens en uit diverse energiescans van de Twentse gemeenten blijkt dat huishoudens grote energieverbruikers zijn. Voor Twente geldt daarnaast dat de bouw een belangrijke economische sector is waarin veel mensen werkzaam zijn.
 

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...