inloggen  |  aanmelden

Tuinders Wieringermeer gaan openbaar groen onderhouden

Gepubliceerd op: 10 April 2012

Glastuinbouwers in de gemeente Hollands Kroon gaan vanaf nu zelf zorg dragen voor het onderhoud van het openbaar groen op het bedrijventerrein waar ze zijn gevestigd. Ze vinden dat ze dat beter kunnen dan de gemeente en hebben daartoe een overeenkomst afgesloten.

 

De glastuinders zijn verenigd in een coöperatie van eigenaren van glastuinbouwbedrijven in de Wieringermeer. De vereniging wil het openbaar gebied aantrekkelijker maken en gaat om die reden – naast het onderhoud van de eigen erven – ook het onderhoud van het openbaar groen verzorgen. Daartoe is besloten na overleg met de gemeente. De tuinders kunnen vaker onderhoud uitvoeren dan de gemeente dat kan en zullen daardoor naar verwachting kunnen bijdragen aan een betere aanblik van de openbare ruimte. De gemeente Hollands Kroon betaalt de vereniging een vergoeding voor het externe onderhoud, die gelijk staat aan wat er in de eigen begroting voor was opgenomen.

 

De gemeente Hollands Kroon is blij met het initiatief van de glastuinbouwbedrijven. Het aanzien van het plangebied wordt verbeterd, maar de kosten blijven voor de gemeente neutraal. In de nabije toekomst wil de gemeente met de ontwikkelaar en de ondernemers van Agriport in gesprek om te verkennen of er een parkmanagement opgericht kan worden voor het bedrijventerreinen.

 

Bron: Gemeente.nu


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...