inloggen  |  aanmelden

Translift levert nieuwe zijladers met 3 meter reikwijdte aan CURE

Gepubliceerd op: 16 November 2012

Na een Europese aanbesteding voor de vernieuwing van het wagenpark levert Translift een serie nieuwe zijladers met dubbele grabber opname voor minicontainers aan CURE (Centrum Uitvoering Reinigingstaken Eindhoven en omgeving). CURE verzorgt o.a. de afvalinzameling van ruim 135.000 huishoudens in Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop -Mierlo en doet dit reeds 10 jaar met Translift zijlader systemen van het type Plus Duo IES.

Voor de 11 nieuw te leveren zijlader voertuigen werd een vergrote oppakafstand gevraagd van 3 meter in plaats van de standaard 2,5 meter. Dit om bij de specifieke infrastructuur van Eindhoven met parkeerhavens, fietspaden en stoepen een verbetering te realiseren voor het correct terugplaatsen van de minicontainers op de stoep, ook bij geparkeerde voertuigen.

Doordat Translift met een modulaire bouwvorm werkt, kon het ontwikkelingsteam van Translift snel reageren op deze klantenwens. Door toevoeging van een extra uitschuifmodule kon deze extra reikwijdte gerealiseerd worden met gebruikmaking van de bestaande en beproefde techniek van de Plus Duo IES zijlader; t.w. de automatische gelijktijdige opname van twee minicontainers, die geactiveerd wordt vanuit een joystick in de cabine.

Dit opnamesysteem komt de arbeidsomstandigheden en veiligheid van het personeel sterk ten goede. Daarnaast maakt dit ook directe identificatie van de containers middels een kamantenne (voor de transponder in de minicontainer) mogelijk, ongeacht of dit een 140, 180 of 240 liter container betreft.

Het IES afzetsysteem maakt ontkoppeling van de 22 m³ containers mogelijk, waardoor ook de transportlogistiek optimaal ingericht kan worden en het aantal vervoersbewegingen verder gereduceerd kan worden. Nieuw bij deze voertuigen is ook het automatische klepsluitmechanisme, waardoor de container tijdens het afzetten automatisch afgesloten wordt. Hierdoor is er geen risico op vervuiling en zijn vooral ook de werkomstandigheden voor het personeel verder verbeterd.

De zijladers zijn geleverd op Iveco Stralis chassis. Op aangeven van de gemeente zijn deze van een CNG (aardgas) aangedreven 270 pk motor voorzien; dit vanuit duurzaamheids- overweging voor het milieu. Naast reductie van emissies maakt dit ook de overstap naar biogas in de toekomst mogelijk.

Ten slotte heeft CURE voor het onderhouden van deze nieuwe voertuigen een full service contract met Translift afgesloten, waardoor een rendabele en efficiënte inzet van deze voertuigen voor de komende 8 jaar gegarandeerd is.

Het Nederlandse Translift telt ca. 75 medewerkers en heeft haar hoofdvestiging in Dronten. In de fabriekshallen van deze vestiging worden per jaar ca. 200 innovatieve voertuigen geproduceerd voor de internationale markt.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Translift Nederland B.V.

Tel.      0321 386700

Fax      0321 316654

Web    www.translift.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...