inloggen  |  aanmelden

Toch weer fraude met illegale afvalzakken in Maastricht

Gepubliceerd op: 3 Mei 2012

Door de illegale verkoop van afvalzakken die lijken op de officiële vuilzakken van de gemeente, lijdt Maastricht jaarlijks een financiële schade die oploopt tot ongeveer 400 duizend euro. Een privédetective ontdekte de fraude, die meerdere jaren aan de gang is.

 

In plaats van de officiële afvalzakken van de gemeente, komen jaarlijks ongeveer 70.000 illegale zakken terecht bij Maastrichtse huishoudens. Vooral in de armere wijken van Maastricht viert het illegale circuit hoogtij. Men betaalt voor de officiële zakken, de enige die zijn toegestaan, 11 euro inclusief stortkosten. Voor de illegale afvalzakken, afkomstig uit China en Turkije, vragen de aanbieders slechts 5 euro. Ze lijken zoveel op de echte, dat het bedrog vaak niet eens werd opgemerkt.

 

De zaak kwam aan het rollen door het onderzoek dat een privédetective deed in opdracht van de gemeente Maastricht. Na de ontdekking van eerdere fraude met illegale vuilniszakken, bracht de gemeente in 2010 nieuwe zakken in omloop. Deze zouden minder makkelijk na te maken zijn. Nu zijn dus ook deze massaal gekopieerd. De gemeente heeft aangifte gedaan.

 

Bron: Binnenlands Bestuur

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...