inloggen  |  aanmelden

TIME introduceert een nieuwe hoogwerker met unieke vaardigheden

Gepubliceerd op: 30 Oktober 2014

Een nieuwe 24 meter hoogwerker van TIME International geeft gebruikers met een B rijbewijs toegang tot werkplekken die voorheen uitsluitend met grotere en zwaardere hoogwerkers bereikbaar waren.

De nieuwste hoogwerker van TIME International herdefinieert de 3,5 ton GVW klasse van hoogwerkers. Een nieuwe speciale boomontwerp geeft gebruikers toegang tot een groot werkgebied met een lichtgewicht basisvoertuig dat het verkeer niet belemmert waardoor het een voor de hand liggende oplossing is voor het werk in de drukke binnenstad.
 
B Rijbewijs
De hoogwerker, een Versalift VTX-240 gemonteerd op een Mercedes Benz Sprinter of een Nissan Cabstar , kan worden bediend door gebruikers met een B-rijbewijs, omdat het gecombineerde gewicht minder dan 3,5 ton is.
Een nieuwe wereld van mogelijkheden opent zich voor gebruikers tot een werkhoogte van 24m  - evenals een ‘op en over’ bereik van 11 meter verticaal omhoog en 12,5 meter zijdelings als gevolg van het nieuwe boom ontwerp.
Twee 3 -traps telescopische bomen zijn verbonden met een revolutionaire gepatenteerde verplaatsbare gewricht en geeft de hoogwerker het beste zijdelings bereik in zijn klasse.
 
De twee telescopische bomen in combinatie met het beweegbare gewricht geeft bovendien toegang tot plaatsen onder het maaiveld waardoor het voertuig geschikt is voor lichte inspecties van bruggen en kade randen. Zo is het ook mogelijk om de korf op het maaiveld te plaatsen.
 
Hoge kwaliteit alternatief
Geen concessies zijn gedaan, hoewel zowel de hoogwerker als de auto compact , flexibel en mobiel zijn.
De bomen zijn vervaardigd uit hoge treksterkte staal dat, in combinatie met twee sets van uitschuifbare H-vormige steunpoten, zorgen voor een veilige en stabiele werkomgeving voor de gebruiker .
 
Geavanceerde technologie
De technologische vernieuwingen zijn niet beperkt tot het boom ontwerp. De elektro hydraulische besturing is de meest geavanceerde in het 24 meter 3,5 ton GVW segment . Tal van handige functies helpen gebruikers bij het opstellen en oprichten van de hoogwerker van en naar de transportstand, dit alles mogelijk gemaakt met één druk op de knop.
Zo stelt de machine zich met een druk op de knop waterpas in 4 verschillende afstempelpatronen.
Ook terug naar de transportpositie, de auto home functie, is standaard aanwezig.
 
Kijk hier voor de folder
 
Voor meer informatie :
John Remmen
Sales Manager TIME Nederland
Tel :  06 4683 9411
E-mail : johnr@team-time.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...