inloggen  |  aanmelden

Tilburg ruimt overbodige verkeersborden op

Gepubliceerd op: 25 Augustus 2015

Tilburg gaat overbodige verkeersborden in de gemeente opruimen. Dat gebeurt als eerste in West, Noord en Reeshof. Tilburg wil verwarring bij de weggebruiker voorkomen. Het doel is om voortaan verkeersborden zo consequent en sober mogelijk in te zetten.

In de loop der jaren zijn op veel plaatsen in de stad nieuwe situaties ontstaan. Hierdoor moesten soms extra borden geplaatst worden. Andere zijn inmiddels overbodig. Die kunnen de komende tijd verwijderd worden. Dat maakt de situatie op straat overzichtelijker voor de weggebruiker.
 
Tijdens een inventarisatie heeft de gemeente gekeken of de borden beschadigd zijn en of ze op de juiste hoogte staan. Ook is beoordeeld of ze goed zichtbaar zijn en of een schoonmaakbeurt nodig is. Sommige verkeersborden worden aan een lantaarnpaal bevestigd in plaats van aan een aparte paal. Dat levert een rustiger straatbeeld op. Bovendien staan de losse palen vaak in plantsoenen, waardoor maaien en snoeien lastiger en duurder is.
 
De planning is dat halverwege 2016 alle verkeersborden in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout bekeken zijn. De gemeente besteedt het onderhoud van de verkeers- en straatnaamborden uit aan een aannemer. Dit gebeurt om kosten te besparen. Verkeersborden zijn van aluminium. Een aantal verwijderde exemplaren is opnieuw te gebruiken. De rest wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten.

Een greep uit ons leveranciersregisterMIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...