inloggen  |  aanmelden

Tilburg legt zelfherstellend asfalt aan

Gepubliceerd op: 13 Maart 2013

Tilburg is begonnen met de aanleg van zelfherstellend asfalt. Aan het asfaltmengsel is staalwol toegevoegd, wat bij verwarming door een inductieapparaat zorgt voor het dichtvloeien van scheurtjes. Het asfalt is daarnaast ook nog eens geluidreducerend.

 

De afgelopen jaren is door wetenschappers en bedrijfsleven het zelfherstellend ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton) ontwikkeld. Heijmans heeft dit vervolgens toegepast in een nieuw asfaltproduct wat nu in Tilburg voor het eerst wordt toegepast. Het asfalt is zelfherstellend door de toevoeging van staalwol. De staalvezels worden fijn verdeeld door het asfalt. Het asfalt wordt van binnenuit opgewarmd door met een inductieapparaat over het wegdek te rijden. Hierdoor vloeien de haarscheurtjes weer dicht die na verloop van tijd in het asfalt zijn ontstaan. Door deze speciale behandeling kan asfalt worden vernieuwd zonder het te vervangen. Bijkomend voordeel van dit type asfalt is dat het geluidreducerend is. Vooral in steden is daar veel vraag naar, maar er is nog weinig aanbod in asfaltproducten die dit kunnen bewerkstelligen op alle locaties.

De gemeente Tilburg koos voor het zelfherstellend asfalt omdat het een oplossing is die duurzaam is en geld bespaart op asfaltvernieuwing. Daarnaast beantwoordt dit type asfalt aan alle hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en geluid.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...