inloggen  |  aanmelden

Tilburg krijgt subsidie voor bijzonder lichtplan Piushavengebied

Gepubliceerd op: 20 Augustus 2013

Tilburg krijgt 215.000 euro subsidie van de provincie Brabant voor het ingediende lichtplan voor het Piushavengebied. Het creatieve lichtplan is tot stand gekomen vanuit samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid en gaat het culturele en recreatieve karakter van het transformatiegebied benadrukken.

 

De Piushaven, een voormalige industriële haven, wordt door Tilburg getransformeerd tot een veelzijdig en levendig woonwerkgebied aan het water. Er komen 1500 nieuwe woningen, een havenpark, een winkelcentrum en bedrijven. Om het getransformeerde gebied goed in de schijnwerpers te zetten, is een innovatief lichtplan ontwikkeld voor het Piushavengebied. Volgens dit plan komt er dynamisch regelbare openbare verlichting, een lichtspel op de draaibrug, lichtkunstprojectie en zullen karakteristieke bomen en bruggen subtiel worden verlicht. Het lichtplan heeft vooral als doel om waterrecreatie en cultuur in het gebied te benadrukken. Onderwijs, ondernemers en overheid hebben er vanuit sociale innovatie allemaal een steentje aan bijgedragen. Vooral om die reden krijgt Tilburg van de provincie Brabant subsidie voor het plan. Voorwaarden daarbij zijn dat de gemeente eenzelfde bedrag zelf bijlegt en dat de uitvoering nog dit jaar begint. Als de gemeenteraad van Tilburg akkoord gaat met het lichtplan, wil Tilburg dan ook meteen van start gaan.

De Provincie Noord-Brabant heeft voor de uitvoering van de eerste fase van het lichtplan een subsidie beschikbaar van 215.000 euro uit het regionale programma 'Leisure Boulevard'. De subsidie komt voort uit de bestuursovereenkomst 'Samen Investeren' die tussen de Provincie Noord-Brabant en de B5-gemeenten is gesloten. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...