inloggen  |  aanmelden

Tilburg investeert in groen-gas-wagenpark

Gepubliceerd op: 17 September 2012

In Tilburg rijden vijftig voertuigen uit het gemeentelijk wagenpark op ‘groen gas’. Er rijden 25 kleine bestelwagens voor handhavingsambtenaren en er zijn ook twintig kleine auto’s en twee grote bestelwagens op groen gas. De reinigingsdienst BAT beschikt over één vuilniswagen op aardgas en zeven ondersteunende voertuigen op dit gas.

 

Het uit organisch materiaal als gft en rioolslib gemaakte biogas vermengd met aardgas helpt bij realiseren van lokale klimaatambities en draagt bij aan schonere lucht in de stad. Tilburg heeft de ambitie in 2045 klimaatneutraal te zijn. De groengasauto’s zijn wel tien procent duurder in aanschaf.

 

Tilburg heeft vier bronnen binnen de gemeentegrenzen. Een oude vuilstort produceert al jaren, sinds 1987, methaan uit de rottende resten van tientallen jaren oud afval. Waterschap De Dommel zit met rioolslib dat vrijkomt uit de afvalwaterzuivering en dat slib kan worden vergist. Afvalbedrijf Attero heeft aangekondigd in Tilburg een vergistingsinstallatie te bouwen waarbij het gft-afval van Tilburg en omliggende gemeenten wordt omgezet in biogas. In de planning zit ook de bouw van een tweede vergistingsinstallatie die afval van voedingsmiddelenbedrijven en ‘over de datum-producten’ van supermarkten uit de omgeving afbreekt tot het biogas.

 

Bron: binnenlandsbestuur.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...