inloggen  |  aanmelden

Tilburg bundelt vrachttransport binnenstad

Gepubliceerd op: 29 Oktober 2012

De gemeente Tilburg werkt samen met GreenCityDistribution (GCD) aan het verminderen van het aantal transporten naar het centrum van de stad. Door de verschillende vrachtstromen te combineren aan de grens van het centrum, neemt het aantal ritten richting de binnenstad af.

 

Tilburg wil op deze manier de bevoorrading van het centrum efficiënter maken en zo de vervuilende uitstoot van het vrachtverkeer terugbrengen. Ook zal het de leefbaarheid en de doorstroming in het centrum verbeteren. De gemeente heeft het bedrijf GCD aangewezen om de vrachten van verschillende vervoerders te bundelen en de zogenaamde ‘last mile bezorging’ op zich te nemen. Het bedrijf doet daarvoor een beroep op 350 vervoerders uit heel Nederland, die regelmatig goederen bezorgen in Tilburg. Omdat het merendeel van de vervoerders doorgaans maar één of twee adressen aandoen in de stad, rijden er nu twintig keer meer voertuigen in de binnenstad dan noodzakelijk.

 

Het nieuwe distributiesysteem zal naar verwachting een vermindering van de vervuilende uitstoot tot gevolg hebben die gelijk staat aan die van vijf vrachtwagens ofwel 500 personenauto’s. GCD wil het concept verder uitrollen naar andere steden.


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...