inloggen  |  aanmelden

Tijdelijk vangnet moet gemeenten in nood helpen

Gepubliceerd op: 5 November 2014

Er komt in 2015 een tijdelijk en eenvoudig vangnet voor gemeenten om eventuele grote financiële tekorten op te vangen. Deze gaat tegelijkertijd in met de invoering van een nieuw verdeelmodel voor de verdeling van de bijstandsbudgetten. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Gemeenten dragen de financiële verantwoordelijkheid voor de uitgaven voor de bijstand, maar als het tekort oploopt tot meer dan 10% dan kunnen gemeenten een beroep doen op dit tijdelijke vangnet. Door een eenvoudige opzet van het vangnet in 2015 kunnen gemeenten hun energie richten op het goed voorbereiden van de invoering van de Participatiewet. Het tijdelijke vangnet moet ook ruimte creëren om in goede afstemming met alle betrokken partijen op zorgvuldige wijze te werken aan een definitieve vormgeving van het vangnet vanaf 2016. 

Een greep uit ons leveranciersregisterPAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...