inloggen  |  aanmelden

Testtraject Tilburg-Helmond voor zelfrijdende auto

Gepubliceerd op: 29 Maart 2017

Een traject van snelwegen, regionale en lokale wegen tussen Helmond en Tilburg is aangewezen als testomgeving voor zelfrijdende auto's en andere vernieuwende verkeersproeven. Het is voor het eerst dat in Nederland op een netwerk van grotere en kleinere openbare wegen in de praktijk getest kan worden met technologische ontwikkelingen.

Het testtraject is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg, Eindhoven en Helmond. Op het traject is bijvoorbeeld ook ruimte om te oefenen met colonnerijden, communicerende verkeerslichten en vrachtwagens die met draadloos internet verbonden zijn.
 
Unieke testomgeving
“Dat hier getest kan worden op een totaal netwerk van verschillende wegen maakt deze testomgeving uniek”, aldus de Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat maandag. Op termijn wordt de testomgeving mogelijk uitgebreid naar Breda en Den Bosch.
 
Experimenteerwet zelfrijdende auto
Het aanwijzen van de testomgeving is mogelijk omdat het kabinet eerder instemde met het wetsvoorstel Experimenteerwet zelfrijdende auto. Dit wetsvoorstel maakt experimenteren met voertuigen zonder bestuurder aan boord mogelijk.

Bron: ANP.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...