inloggen  |  aanmelden

Succesvolle Themadag “Wat nu als ’t regent? “ van De Beijer Bouwgrondstoffen

Gepubliceerd op: 16 Mei 2014

Kekerdom, mei 2014 – Water in Nederland; het is voor velen een bron van plezier, maar voor sommigen betekent het een bron van overlast. Ondergelopen weilanden, zachte onveilige bermen, metersgrote plassen op parkeerplaatsen en overstromende putten; het zijn verschijnselen die steeds vaker voorkomen. 

De Themadag op 15 mei jl. van De Beijer Bouwgrondstoffen uit het Gelderse Kekerdom stond geheel in het teken van “water”, namelijk water in relatie tot bouwgrondstoffen, waterpasserende en waterbergende bermen en hoe gaan we er mee om. Bestekschrijvers, architecten en gemeenten werden geïnformeerd over de toepassingen in zowel de stad als in buitengebieden. 

Key note spreker van deze dag was Ronald Wentink van ingenieursbureau Tauw. Als senior adviseur watermanagement informeerde hij, vanuit zijn expertise, de deelnemers aan deze dag over regenwaterafvoer en hoe we daar gezamenlijk op een slimme manier mee om kunnen gaan. Na alle regen van de afgelopen weken een actueel thema. Toehoorders konden volop met watergerelateerde vragen bij hem terecht.
 
Deze themadag heeft voor de Beijer Bouwgrondstoffen nog een “groen” tintje gekregen. Landschapsarchitect Nico Wissing, grondlegger van NL Greenlabel, reikte het NL Greenlabel B duurzaamheidscertificaat uit voor de Quarzitische Grauwacke van de Beijer. Hiermee heeft de Quarzitische Grauwacke van de Beijer officieel het NL Greenlabel B behaald.

De themadag werd georganiseerd met een aantal partners van de Beijer Bouwgrondstoffen BV die tijdens deze dag door middel van presentaties hun producten op dit gebied toonden. Klostermann Nederland BV toonde zijn waterzuiverende bestrating wat de rol van een juiste ondergrond kan betekenen voor een juiste waterafvoer. Van de Bijl & Heierman BV verzorgde een presentatie op het gebied van berm- & halfverhardingen en de GKB Groep BV ging in op waterbergende techniek onder sportvelden.
 
Een rondleiding over het bedrijfsterrein van De Beijer Bouwgrondstoffen BV maakte onderdeel uit van het gehele programma. 

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...