inloggen  |  aanmelden

Hybride groenzone met Square groenbestrating

Gepubliceerd op: 20 April 2018

Binnen het stedenbouwkundig plan van de Leo Vroman woontoren in Gouda Oost is zorgvuldig gekeken naar het effect van de woontoren op de omliggende groenzones. De toren staat namelijk op de grens van stad en natuur, prachtig gelegen langs de Hollandsche IJssel. 

Hybride oplossing
Voor de inrichting van het buitenterrein waren extra parkeervakken nodig. Daarvoor moest er een klein stukje groen wijken. Het toepassen van alleen halfverharding als compensatie was voor de opdrachtgever geen optie vanwege het vele onderhoud en het ontbreken van een groene uitstraling. Daarom is er gezocht naar een meer hybride oplossing: elementenverharding om comfortabel te parkeren met een duidelijke, groene uitstraling. 

Grote gras & infiltratieopeningen
De keuze van de architect is toen gevallen op het model Square groenbestrating van Struyk Verwo Infra. Een groenbestrating met grote infiltratie/gras openingen van 20 x 20 cm. 
Bij te kleine openingen zie je namelijk vaak dat gras onvoldoende groeit waardoor het groen effect verloren gaat. De grote openingen zorgen bovendien voor de gewenste waterinfiltratie als voeding voor de oude platanen bomen. Bovendien kunnen de openingen worden gevuld met witte opvulstenen van 20 x 20 cm om de parkeervakken aan te duiden. 

Ook geïnteresseerd in Square groenbestrating?

Ga naar productinformatie - Square
Download brochure Groenbestrating

Een greep uit ons leveranciersregisterFides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...