inloggen  |  aanmelden

Grote ontwerpvrijheid met Greenbrick

Gepubliceerd op: 25 Oktober 2016

Het Greenbrick-concept bestaat uit 'holle stenen' van kunststof die worden opgevuld met teelaarde of dressgrond waarin gras voldoende ruimte krijgt om te groeien. De combinatie van Greenbrick-grasbestrating met gesloten verharding zorgt voor een optimale begaanbaarheid - ook voor minder mobiele mensen - én een groene uitstraling. 

Het graspatroon breekt bovendien grote oppervlaktes verharding en zorgt zo voor een betere waterinfiltratie en verdamping. 

Met de keuze voor Greenbrick kiest u ook voor een grote ontwerpvrijheid. Met Greenbrick speelt u immers makkelijk met groenvakken of groenstroken binnen een gesloten verharding. Het aandeel open verharding en de vorming van patronen ligt volledig in handen van de ontwerper en kan qua kleur en textuur één op één aansluiten op de gesloten verharding. 

Geschikt voor zowel licht als middelzwaar verkeer
Speciale verstevigingsribben zorgen ervoor dat bij belasting de Greenbrick zijn vorm behoudt. De Greenbricks liggen bovendien altijd iets lager dan de normale bestrating zodat er niet direct tegen aan wordt gereden. De afgelopen jaren zijn er enkele projecten met Greenbricks uitgevoerd waarbij deze met licht tot zwaar verkeer zijn belast.

Greenbrick, ideale toepassing voor parkeerplaats Wetenschapspark Universiteit Antwerpen

Op de parkeerplaats van Incubator Darwin, één van de onderdelen van het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, bleek Greenbrick een ideale toepassing. Door het gebruik van Greenbrick werd voldaan aan de stedenbouwkundige eisen met betrekking tot waterbeheer. Dankzij de combinatie van betonstraatstenen met Greenbrick is het karakter van de verharding hier deels open en groen, maar ging de begaanbaarheid niet verloren. Het gekozen patroon zorgt bovendien voor een mooie visuele afwisseling.         

Interesse in de mogelijkheden van Greenbrick?
Via deze link kunt u de brochure Greenbrick downloaden.
Bekijk productdetails van Greenbrick in de productselector  


 

Een greep uit ons leveranciersregister


​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...