inloggen  |  aanmelden

Stortplaatsen krijgen nieuwe functie als zonnepark

Gepubliceerd op: 3 Februari 2012

In Azewijn is op een voormalige vuilstortplaats een solarpark verrezen waar 35.000 zonnepanelen energie opwekken. Het bedrijf dat dit project realiseerde – Pfixx Solar – heeft plannen om in totaal 800 stortplaatsen om te toveren tot zonneparken.

 

Pfixx Solar uit ’s Heerenberg heeft uitgezocht dat van de vierduizend stortplaatsen in Nederland, er achthonderd geschikt zijn als solarpark. De eerste is opgeleverd, voor nog eens dertien solarparken lopen nu de procedures. Het bedrijf wil met de grootschalige opwekking van zonne-energie het aanbod van duurzame energie in Nederland met 4% verhogen. De energie die wordt opgewekt in de solarparken gaat Pfixx verkopen aan groene energieleveranciers die het vervolgens zullen distribueren naar de aangesloten woningen. Het park in Azewijn kan met 1,8 megawatt uiteindelijk ongeveer negenhonderd woningen van stroom voorzien.

 

Bron: De Gelderlander


Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...