inloggen  |  aanmelden

Stort je rijk

Gepubliceerd op: 25 Oktober 2011

Het gescheiden inleveren van afval is in Pijnacker en Nootdorp een lucratieve bezigheid.Voor elke kilo gescheiden afval, krijgen de bewoners van deze gemeente een euro bijgeschreven op een rekening bij de Nederlandse Recycle Bank. Deze unieke actie is een initiatief van de gemeente Pijnacker- Nootdorp, afvalinzamelaar Avalex en Ryck, de Nederlandse Recycle Bank.

De Nederlandse Recycle Bank doet al meteen goede zaken. Binnen een maand leverden inwoners al 100.000 kg aan gescheiden afval in bij de zes filialen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.  Ryck laat inwoners hun gescheiden afvalstromen van plastic, papier, kleding en kleine elektrische apparaten inleveren bij een van de filialen. Daar weegt men het afval en wordt het gewicht in geld digitaal bijgeboekt op de persoonlijke rekening. Afvalinzamelaar Avalex haalt het gescheiden afval op en biedt het als grondstof voor recycling aan bij de afvalverwerkers.

De spaarder kan kiezen of hij het geld zelf houdt of over maakt naar een vereniging of goed doel. Inmiddels is een bedrag van 11.720 euro uitgekeerd aan inzamelaars. Ryck verwacht dat een gemiddeld huishouden zo'n 75 euro kan sparen in een jaar.

Bron: Bright.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...