inloggen  |  aanmelden

Steeds meer mobiele betalingen van parkeergeld

Gepubliceerd op: 7 November 2012

Automobilisten hebben op steeds meer plekken de mogelijkheid om met hun mobiele telefoon parkeergeld te betalen. De vier grote aanbieders – Yellowbrick, Park-line, Parkmobile, SMSParking – maken het mobiel betalen inmiddels mogelijk in vrijwel alle grotere steden van Nederland. De bekendheid neemt toe, mede door voorlichtingscampagnes.

 

Zo is de gemeente Rotterdam een campagne begonnen om mensen te wijzen op de mogelijkheden van het 06-parkeren. Onder het motto ‘Wie kan telefoneren, kan ook 06-parkeren’ worden automobilisten in Rotterdam de komende maanden actief benaderd met informatie over het 06-parkeren als alternatief voor het betalen met de chipknip. Parkeren met de mobiel heeft als groot voordeel dat mensen nooit meer betalen dan nodig is. Bovendien hoeft parkeertijd niet meer vooraf te worden ingeschat. Men meldt zich namelijk via een sms of email aan en af bij de aanbieder van de parkeerplaats met de code van de betreffende parkeerplek.

 

In de gemeente Nijmegen kunnen automobilisten sinds vorig jaar gebruik maken van SMS-parking bij twee grote aanbieders. Het gebruik van deze dienst neemt snel toe. In 2011 registreerde de gemeente 105.124 parkeertransacties die parkeerders via hun mobiele telefoon regelden. In 2012 waren dat er tot en met begin oktober al 139.438.

 

Bron: verkeerskunde.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...