inloggen  |  aanmelden

Steeds meer gemeentes werken papierloos

Gepubliceerd op: 21 Juli 2011

Meer dan veertig procent van de Nederlandse gemeentes werkt geheel of gedeeltelijk papierloos. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Van de gemeenten waar nog niet papierloos gewerkt wordt wil 78 procent van de medewerkers dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren.

Vijf procent van de ondervraagden gaf aan dat hun gemeente helemáál papierloos werkt, 39 procent werkt gedeeltelijk papierloos. De grootste reden om over te stappen op de nieuwe werkwijze is dat het nu beter mogelijk is dan ooit tevoren. Daarnaast spelen voor het overgrote deel van de gemeentes de argumenten dat het goedkoper en beter voor het milieu is een grote rol. 66 procent van de gemeentes die papierloos zijn gegaan zijn ook daadwerkelijk minder gaan printen.

Iets meer dan de helft van de ambtenaren die in een gemeente zonder papier werkt is tevreden met de verandering. 44 procent vindt het maar een matige verbetering. Vijf procent is ronduit ontevreden met papierloos werken.


Een greep uit ons leveranciersregisterABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...