inloggen  |  aanmelden

Stedelijk Interieur en de gemeente Hilversum organiseren 15 juni Landelijk Congres Openbare Ruimte

Gepubliceerd op: 6 Juni 2017

Vakblad Stedelijk Interieur en de gemeente Hilversum organiseren op donderdag 15 juni het jaarlijkse Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR). De focus van het congres ligt dit jaar op gezonde openbare ruimtes en gezonde steden. Niet alleen vanwege het veranderend klimaat, maar ook met het oog op de veranderende behoeften van de bevolking.

De meeste openbare ruimtes stammen uit de jaren zestig tot tachtig en zijn hoognodig aan een herinrichting toe. Een zware opgave? Niet volgens de organisatoren van het LCOR. Zij zien vooral kansen als het gaat om de herinrichting van de openbare ruimtes. Want er staat, zoals de organisatie het op de eigen website stelt, ‘heel wat op de rol voor onze openbare ruimtes.’
 
Inhoud
Het congres vindt plaats in Sanatorium Zonestraal, waar de bezoekers kunnen deelnemen aan deelsessies, excursies en masterclasses. Tijdens het congres leren de deelnemers onder andere hoe zij het beheer en onderhoud van openbare ruimten doelgerichter maken en hoe ze openbare ruimtes bestand maken tegen extreme regen én droogte. Daarnaast is er aandacht voor het vraagstuk hoe de openbare ruimten zo ingericht kunnen worden dat deze gezond zijn ingericht op de vlakken van welbevinding en fysieke gezondheid.
 
Doelgroep
Het programma van het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2017 focust zich op professionals van de openbare ruimte. Dit zijn veelal ontwerpers, beheerders en beleidmakers die bij gemeenten werken, maar ook stedenbouwkundigen, adviseurs en landschapsarchitecten uit de private bedrijfstak.
 
Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen zich op de website van het evenement aanmelden voor het congres.

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...