inloggen  |  aanmelden

Stadhuis Amsterdam laat er gras over groeien

Gepubliceerd op: 29 September 2011

Op 15 september is de laatste hand gelegd aan één van de grootste groene daken van Amsterdam; die van het eigen stadhuis. Wethouder Ossel , stadsecoloog Remco Daalder en projectmanager Arjen Okx rolden op die dag de laatste grasplag uit op het nieuwe dak dat 1.700 m2 groot is.

Bij de vervanging van het dak van het stadhuis koos de gemeente voor duurzaamheid. Het met grasplaggen bedekte, nieuwe dak mag dan wat duurder zijn dan een traditioneel dak, maar geeft de gemeente veel andere voordelen. Zo gaat het dak twee keer langer mee dan een gewoon dak, vergroot het de biodiversiteit in de stad, verbetert het de luchtkwaliteit en geeft het een verkoelend en geluiddempend effect. 

De gemeenteraad van Amsterdam besloot in 2010 om de aanleg van groene daken te subsidiëren. In 2011 is er 205.000 euro subsidie ter beschikking gesteld. In totaal wordt daarmee ongeveer 7.200m2 groen toegevoegd aan het Amsterdamse daklandschap. Tegenover het stadhuis op het woningcomplex de Halve Wereld van Woningcorporatie Ymere ligt een groen dak van vergelijkbare omvang, dat vorig jaar is opgeleverd. Daarmee is het aantalvierkante meters groen rond het Waterlooplein binnen een jaar verdubbeld. 


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...