inloggen  |  aanmelden

Staand drinken verboden in Maastricht

Gepubliceerd op: 19 Juli 2012

Maastricht wil het staand drinken van alcohol op en rond terrassen verbieden. Het zou gevaarlijke verkeerssituaties kunnen opleveren en eerder tot ruzies leiden. De regel stond al lang in de algemene plaatselijke verordening, maar sinds kort wordt er ook daadwerkelijk op gehandhaafd.

Handhavers van de gemeente Maastricht sommeerden vorige week een stadscafé erop toe te zien dat mensen die buiten bier drinken, dat netjes op een stoel doen en niet staand. Ze wezen daarbij op een betreffende regel in de algemene plaatselijke verordening. Die regel bestond al lang, maar was tot nu toe kennelijk geen reden om er streng op toe te zien. De gemeente doet dat nu wel om – zo zegt het zelf - gevaarlijke situaties te voorkomen. Volgens de gemeente zou het staand bier drinken op en rond terrassen het verkeer kunnen verstoren. De staande drinkers in het desbetreffende café zouden de doorgang verhinderen van bijvoorbeeld rolstoelen en kinderwagens. Ook zou men bij staand drinken eerder op de vuist gaan. Om dat alles te voorkomen, is de oude regel dus van stal gehaald. In dit geval bij één café waarover klachten waren gekomen. Maar Maastricht is bang dat dit nog een staartje gaat krijgen.

In de gemeenteraad is veel ophef ontstaan over het ‘nieuwe’ verbod. Het zou in strijd zijn met het Bourgondische karakter van de stad. Als mensen gezellig een biertje staan te drinken, moeten ze nu dus vrezen voor een bekeuring. Een aantal politieke partijen vroegen de gemeente de regel te schrappen.

Bron: binnenlandsbestuur.nl

Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...