inloggen  |  aanmelden

SofSurfaces behaalt Floorscore® certificaat op speel vloeren

Gepubliceerd op: 22 Juni 2016

SofSurfaces is trots te kunnen mededelen dat zij op al haar producten, waaronder de DuraSafe valdempende speelplaats vloeren, het Floorscore® certificaat heeft behaald. Floorscore® is een certificeringsprogramma wat is opgezet door het Resilient Floor Covering Institute (RFCI) voor vloeren welke moeten voldoen aan de strikte luchtkwaliteitseisen (IAQ). 

Producten welke het Floorscore® label mogen voeren voldoen aan de luchtemissie criteria welke worden gesteld door LEED, CHPS, en de Green Guide for Health Care. De certificering behelst het doen van testen op uitstoot van mogelijk schadelijke dampen maar ook het gehele productieproces wordt meegewogen. Het gebruik van onze producten levert een positieve bijdrage aan de totaalscore van een gebouw of omgeving met betrekking tot het gebruik van milieu vriendelijke grondstoffen en een bewuste productiemethode. Ook de levensduur en de recycling mogelijkheden na beëindiging van de levensduur zijn onderdeel van het programma.

Veiligheid en levensduur
De DuraSafe speelvloeren hebben een valdempende waarde welke minimaal 40% beter is dan door de EN1177 wordt gevraagd. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de vloer niet alleen op de dag van aanleg maar ook na 15 jaar te zijn bespeeld nog steeds aan de eisen zal voldoen, ook bij temperaturen onder het vriespunt.

Onderhoud en kosten
De vloer behoeft absoluut geen onderhoud om aan de veiligheidseisen te blijven voldoen. Over 15 jaar gerekend betekend dit een enorme kostenbesparing in vergelijk met ondergronden welke moeten worden aangevuld en gereinigd (zand, schors etc.) of welke moeten worden aangevuld en opgeborsteld (kunstgras).

Bereikbaarheid voor kinderen met een functiebeperking
In het kader van de Wet gelijke Behandeling is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het toegankelijk maken van diverse speelvoorzieningen met het uiteindelijke doel om kinderen
met en zonder functiebeperking samen te kunnen laten spelen. De valondergrond speelt daarbij een grote rol. Zand, schors en rubber snippers geven een prima valdemping maar maken de speeltoestellen helaas slecht bereikbaar.


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...