inloggen  |  aanmelden

Sneller groen voor fietsers in gemeente Enschede

Gepubliceerd op: 6 November 2017

De gemeente Enschede geeft fietsers sneller groen bij verkeerslichten. Daarnaast verkort de gemeente de wachttijden bij een groot aantal verkeerslichten. Omdat Enschede een fietsstad wil zijn, krijgen fietsers meer prioriteit en kunnen ze vlotter doorfietsen.

In het nieuwe systeem dat zorgt dat fietsers sneller groen krijgen, spelen smartphones van de fietsers een sleutelrol. De smartphones sturen automatisch een berichtje naar de verkeerslichtencentrale als ze in de buurt zijn van een verkeerslicht, ook als ze in de zak van een fietser zitten. De centrale weet hierdoor dat er een fietser aankomt en zorgt ervoor dat deze groen krijgt, een primeur in Nederland.
 
Kennispark Twente
De uitrol van het nieuwe systeem vindt plaats op Kennispark Twente, de hightech innovatiecampus van Enschede. Begin november worden de verkeerslichten op de kruising Hengelosestraat – Auke Vleerstraat als eerste voorzien van dit systeem.
 
Samenwerkingspartners
De gemeente voert deze proef uit binnen de campagne Enschede Fietsstad 2020 en werkt hiervoor samen met SMART-ontwikkelaar Mobidot, Infoplaza en Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis die de achterliggende techniek voor aansturing van de verkeerslichten leveren. Dit is dezelfde techniek als ook in de Schwung app wordt gebruikt.  

Een greep uit ons leveranciersregister


Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...