inloggen  |  aanmelden

Snelfietsroute Amsterdam-Zaandam moet files voorkomen

Gepubliceerd op: 24 Mei 2012

De aanleg van een snelfietsroute tussen Amsterdam en Zaandam is weer een stapje dichterbij. Deze week gaf het college van B&W het jawoord tegen het voorstel voor het laatste stukje van de route. De snelfietsroute gaat voor 30.000 reizigers tussen de twee steden een filevrij alternatief bieden.

 

De snelfietsroute Amsterdam-Zaandam wordt tien kilometer lang en loopt tussen Amsterdam Centraal Station naar het centrum van Zaandam, grotendeels over vrijliggende fietspaden. Vooral dat laatste maakt het een snelle verbinding tussen de twee steden. Reizigers tussen de twee steden die nu nog van drukke autowegen gebruik maken, zullen er flink wat tijdwinst mee kunnen boeken. Het is dan ook de bedoeling dat de fietsroute bijdraagt aan het bestrijden van het fileprobleem. De snelfietsroute is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Zaanstad, de Stadsregio Amsterdam en de Fietsersbond. Het is een onderdeel van het programma ‘Fiets Filevrij’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

 

Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwe fietsroute medio 2014 klaar zijn. De totale kosten voor het project bedragen ongeveer 2,1 miljoen euro.

 

Bron: Verkeerskunde

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...