inloggen  |  aanmelden

Slimme reis-app voor Enschede

Gepubliceerd op: 3 December 2013

De Universiteit Twente heeft in opdracht van de gemeente Enschede een app ontwikkeld die het makkelijker maakt om slim en snel van, naar en in Enschede te reizen. Met de app kun je zelf bepalen of je bij het reizen tijd, kosten of het milieu wilt besparen.
 

Op basis van de voorkeuren die men in de smart-app (Self-Motivated And Rewarded Travelling) aangeeft, krijgen reizigers een op maat gemaakt reisadvies. Daarbij wordt rekening gehouden met actuele informatie zoals doorloopsnelheid, wegafzettingen en gestrooide wegen. Door de slimste en snelste route te kiezen, is het mogelijk om files te vermijden, wegwerkzaamheden te omzeilen en minder kilometers te maken. Om wenselijk vervoersgedrag te stimuleren, koppelt de app beloningen aan het gedrag van de gebruiker. Bijvoorbeeld als deze vaker de fiets pakt, bepaalde routes neemt of juist vermijdt of buiten de spits reist. Tijdens het reizen meet Smart automatisch met welk vervoersmiddel de gebruiker reist, hoe snel je van A naar B bent gekomen, welke route je gekozen hebt, hoeveel calorieën je verbruikt hebt, het effect op het milieu en wat de gemaakte vervoerskosten zijn. Op grond van deze gegevens en voorkeuren geeft Smart advies hoe je efficiënter kunt reizen. Smart is ontwikkeld in een Twentse samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven. Vooralsnog werkt de app alleen in de regio Enschede. De gemeente Enschede wil met de app bewerkstelligen dat er vijf procent minder autokilometers gemaakt worden in de spits.
 
De app trekt veel internationale belangstelling, onder meer uit Silicon Valley in Amerika, de bakermat van innovaties op ICT gebied. De potentie is enorm. Meer informatie is te vinden op http://www.smartinenschede.nl/. De app is gratis te downloaden in app stores van Apple (iPhone) en Google (Android) met de zoekwoorden Smart en Enschede.
 
Bron: apparata.nl / emerce.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...