inloggen  |  aanmelden

Slimme parkeersensoren moeten einde maken aan parkeerproblemen grote steden

Gepubliceerd op: 28 November 2017

In ’s Hertogenbosch zijn 10 parkeerplekken voorzien van slimme sensoren, die meten welke plekken vrij en bezet zijn. Deze informatie wordt door middel van een netwerk voor het Internet of Things (IoT) gedeeld met andere bestuurders, handhavingsdiensten en steden en gemeenten.

Het plaatsen van de sensoren is een proef van technologiebedrijf Nedap, bouwbedrijf Dura Vermeer en T-Mobile. Nedap maakt de slimme parkeersensoren, T-Mobile zorgt voor een landelijk dekkend netwerk voor IoT-toepassingen en Dura Vermeer voorziet steden en andere hotspots op grote schaal voorzien van slimme parkeermogelijkheden.
 
Field trial
De proef met de slimme parkeersensoren in Den Bosch duurt drie maanden. Belangrijke ijkpunten zijn de batterijduur van de sensoren en bereik en stabiliteit van de verbinding met het NarrowBand IoT-netwerk. Naast de proef in Den Bosch willen Nedap, Dura Vermeer en T-Mobile de komende tijd ook een ‘field trial’ doen in vijf gemeenten. Tijdens deze field trial onderwerpen de drie bedrijven samen met de gemeenten interessante parkeeruitdagingen aan een test.
 
Veel toepassingsmogelijkheden
Volgens de drie bedrijven die de test uitvoeren zijn de toepassingen van slim parkeren legio. Steden en gemeenten kunnen de verkeersstromen bijvoorbeeld op basis van actuele parkeersituaties reguleren. Daarnaast worden individuele gebruikers haarfijn naar lege plekken genavigeerd en kunnen handhavingsdiensten precies uitlezen waar overtreders staan. Bijkomend voordeel is daarbij dat de betalingsdiscipline sterk omhoog gaat wanneer mensen weten dat er sensoren actief zijn.
 
Bron: T-Mobile.

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...