inloggen  |  aanmelden

Slim verkeerssysteem voorziet wegbeheerders van belangrijke informatie

Gepubliceerd op: 1 Februari 2012

Een nieuw intelligent verkeersnetwerk gaat wegbeheerders voorzien van belangrijke informatie over het actuele gebruik en de conditie van de wegen. Aan de hand daarvan kunnen ze de reisinformatie voor de weggebruikers verbeteren. Een proef met dit nieuwe systeem start in de regio Eindhoven-Helmond.

 

In de regio Eindhoven-Helmond worden 300 taxi’s en een groot aantal ANWB wegenwacht voertuigen de komende tijd aangesloten op het intelligente verkeersnetwerk. Via het netwerk krijgen ze van de wegbeheerders specifieke rijadviezen en leveren ze technische gegevens over hun voertuigen - zoals snelheid, vering, remmen en ruitenwissers – aan het centrale systeem. Deze gegevens geven wegbeheerders informatie over het actuele gebruik en de conditie van de wegen en kunnen gebruikt worden voor het verbeteren van de reisinformatie. Einddoel is de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de veiligheid te vergroten.

 

De proef maakt deel uit van het programma Brabant-in-car dat verschillende innovatie in-car technieken test. Zo is er in de regio ook een experiment gaande met auto’s die uitgerust zijn met sensoren en communiceren met camera’s langs de weg. Zo krijgen ze individuele informatie over de snelheid van het verkeer verderop. Dit moet leiden tot vermindering van spookfiles.

 

Bron: Rijksoverheid

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...