inloggen  |  aanmelden

Slecht onderhoud fietspaden leidt tot ongelukken

Gepubliceerd op: 21 Juni 2013

De Nederlandse Fietsbond waarschuwt gemeenten dat bezuinigingen op het onderhoud van fietspaden zal leiden tot een toename van het aantal ongelukken. De bond wil dit punt breeduit gaan belichten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

 

De noodzaak om te bezuinigen, leidt bij veel gemeenten ook tot het schrappen van onderhoudstaken. Als het gaat om fietspaden, kan uitstel of schrappen van onderhoud tot gevaarlijke situaties leiden. Gaten in het wegdek, verwijderde tegels, omgevallen paaltjes; als deze niet worden opgelost, kunnen zich ongelukken voordoen. De Fietsersbond vreest dat het beeld van de fietspaden de komende zal jaren verslechteren door bezuinigingsmaatregelen en waarschuwt gemeenten voor de gevolgen. De bond ziet in de voorbije jaren al een lichte stijging van het aantal ongelukken, maar kan dat niet direct herleiden naar achterstallig onderhoud. "Op het moment dat het wél te zien is in de cijfers, ben je echter te laat," stelt woordvoerder Martijn van Es van de Fietsersbond. De bond besprak dit onderwerp onlangs tijdens de ledenraad en nam zich voor om er de komende tijd aandacht voor te vragen. Zo hoopt de bond het verband tussen onderhoud en ongelukken op de politieke agenda te krijgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

 

Bron: gelderlander.nl


Een greep uit ons leveranciersregisterRoelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...