inloggen  |  aanmelden

Sittard-Geleen van start met E-carsharing

Gepubliceerd op: 17 Maart 2014

Sittard-Geleen is van start gegaan met de pilot E-carsharing. Bij deze pilot, de eerste met deze opzet in Nederland, worden medio 2014 zo'n vijftien elektrische auto's ingezet die samen door Sittard-Geleense bedrijven, instellingen en burgers gebruikt worden.
 

De beoogde deelnemers in de pilot zijn gemeente Sittard-Geleen, DSM, Zuyd Hogeschool en een geselecteerde groep inwoners van Sittard-Geleen. De voertuigen krijgen een aparte standplaats die goed bereikbaar is voor alle stakeholders. De Stichting Limburg Elektrisch (SLE) faciliteert de e-deelauto's en systemen, zodat gebruikers de e-deelauto's kunnen reserveren en rijden. Daarnaast wordt de financiële afwikkeling volledig door SLE verzorgd.
 
“Flexibel gebruik van elektrische auto's door meerdere partijen levert het voordeel op dat schone voertuigen intensiever en efficiënter ingezet worden”, vertelt Wethouder Ruud Guyt (Duurzaamheid) “Daardoor dalen de kosten per gereden kilometer aanzienlijk. Minder vervoerskosten betekent voor bedrijven en burgers ook meer economische ruimte voor andere bestedingen. Verder levert de inzet van elektrische voertuigen direct milieuvoordeel op, want elektrisch vervoer is schoon, stil en energiezuinig.”
 
Deze pilot krijgt ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De totale kosten voor het project bedragen 235.000 euro. Bij succes kan vanuit Sittard-Geleen het e-carsharing project verder uitgerold worden in Zuid-Limburg.
 

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...