inloggen  |  aanmelden

Sittard-Geleen eerste Limburgse gemeente met Zonatlas

Gepubliceerd op: 4 Juni 2013

De gemeente Sittard-Geleen gaat een interactieve Zonatlas ontwikkelen. Dit instrument brengt de zonne-energiepotentie in kaart voor alle daken binnen de gemeente. Het geeft bewoners en bedrijven inzicht in de mogelijkheden van zonne-energie in hun specifieke situatie. Dit zal mogelijk de inzet van zonne-energie stimuleren.

 

De interactieve Zonatlas is ontstaan in Duitsland en wordt sinds de introductie in Nederland al in twaalf gemeenten toegepast. In Limburg is Sittard-Geleen de eerste gemeente die het instrument gaat inzetten. De Zonatlas zal beschikbaar zijn via het internet. Inwoners kunnen er in één oogopslag op zien welke daken geschikt zijn voor een zonne-energie installatie en wat de investering in zonne-energie in hun specifieke geval zal opleveren. De gemeente wil met dit initiatief bewoners en bedrijven aanzetten om aan de slag te gaan met energiebesparing door het opwekken en gebruiken van zonne-energie. Als dat succes heeft, zal het de gemeente helpen om de gestelde energiedoelstellingen te realiseren.

 

De prijs van zonnepanelen is gezakt en de prijs voor elektriciteit is gestegen. Daarmee  is de aanschaf van zonnepanelen voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen financieel interessant geworden. De Zonatlas kan hen net dat laatste duwtje in de rug geven om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.


Een greep uit ons leveranciersregister


PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...