inloggen  |  aanmelden

Sferio betontegel geeft ‘boost’ aan perrons Station Den Haag

Gepubliceerd op: 28 Augustus 2014

Voldoende stroef om veilig te belopen en tegelijkertijd glad genoeg voor minimale vervuiling en goede schoonmaak. Zeer praktisch als functionele betontegel voor drukke locaties en tevens met een fraaie uitstraling om de omgeving meerwaarde te bieden. De Sferio betonnen bestratingproducten bewijzen hun veelzijdigheid bij veeleisende projecten. Zoals bij station Den Haag Centraal, waar de perrons met een betontegel met een gladde, glinsterende deklaag uit het deze serie van het Street Art assortiment zijn bestraat.      

Extra stroef
Ir. Pieter van Rooij, Seniorarchitect bna bij Benthem Crouwel Architekten, spreekt van een ideale productkeuze voor de perrons. ‘Er geldt een aantal praktische eisen voor perrons van de kant van ProRail en NS. Het verhardingsmateriaal moet voldoende stroef zijn en goed reinigbaar. De betontegels die nu zijn gekozen voldoen aan die eisen. Ze zijn dankzij het speciale procedé van kogelstralen van de deklaag zelfs stroever dan gewone betontegels die op perrons liggen. Ze zijn anderzijds ook mooi vlak en goed te reinigen.’
 
Glinstering valt op
Daarnaast hebben de betontegels een luxe uitstraling. Behalve een fijne fractie van basalt is het meest in het oog springende toeslagmateriaal het percentage van 25% glinsterend materiaal in de deklaag. Daarmee ervaren reizigers een glinstering op de perrons. Er is gekozen voor een lichtgrijze uitvoering. Op plekken met miljoenen reizigers per jaar misschien op het eerste gezicht niet zo logisch. Dan zou je denken aan een donkerder tint.
 
Lees verder over dit bijzondere project.

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...


Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...