inloggen  |  aanmelden

Seniorenwoningen Amsterdam-Noord uniek verwarmd en gekoeld

Gepubliceerd op: 20 Juni 2012

Seniorenwoningen Amsterdam-Noord uniek verwarmd en gekoeld

 

De seniorenwoningen in de nieuwbouwwijk Kadoelerbeek in Amsterdam-Noord zullen vanaf 2015 verwarmd worden met stadswarmte die voortkomt uit restwarmte van het Afval Energie Bedrijf en gekoeld door grondwater. Energiebedrijf Nuon, woningcorporatie Ymere en het Afval Energie Bedrijf werken er samen aan om dit bijzondere project te realiseren.

 

Het is voor het eerst dat de combinatie tussen stadswarmte en koeling via grondwater in Nederland wordt toegepast. Vanaf 2015 worden de seniorenwoningen van Ymere aangesloten op Westpoort Warmte, een samenwerkingsverband van Nuon en het Afval Energie Bedrijf van de gemeente Amsterdam. Volgens Nuon wordt met deze combinatie de CO2-uitstoot zestig tot tachtig procent teruggedrongen omdat cv-ketel en airconditioning niet meer nodig zijn. Het systeem zal de gebruiker geen hogere of lagere energierekening bezorgen.


Het proefproject in Amsterdam-Noord krijgt waarschijnlijk navolging. Nuon meldt dat ook in andere Amsterdamse wijken interesse is voor de combinatie van stadsverwarming en koeling met grondwater.

 

Bron: Parool


Een greep uit ons leveranciersregister


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...