inloggen  |  aanmelden

Scooters laden bij bio-supermarkt

Gepubliceerd op: 3 Januari 2013

Deze week is in Amsterdam het eerste elektrische laadpunt voor scooters en fietsen geopend bij een vestiging van de biologische supermarktketen EkoPlaza. De komende twee weken komen ook bij de overige 13 vestigingen dergelijke laadpunten. De gemeente Amsterdam is mede-financier binnen het project van initiatiefnemer De Gezonde Stad.

 

De Gezonde Stad faciliteert duurzame initiatieven in Amsterdam. Eén van de meest recente projecten van De Gezonde Stad is het organiseren van gratis laadpunten voor elektrische scooters en fietsen in de stad. Daarvoor is nu een samenwerking aangegaan met de biologische supermarktketen EkoPlaza. Bij alle 14 vestigingen van deze keten in de regio Amsterdam komen laadpunten. De eerste is deze week officieel geopend door voorzitter Jeanine van Pinxteren van Stadsdeel Centrum. “Stadsdeel Centrum heeft de hoogste scooterdichtheid van Nederland. Het is ongelofelijk dat het grootste deel hiervan nog steeds met fossiele brandstof wordt aangedreven. Er is een enorme vraag van bewoners dat scooters elektrisch worden. Ontwikkeling van elektrisch vervoer is een kip-ei-verhaal: we moeten ervoor zorgen dat de infrastructuur goed is, zodat mensen eenvoudig kunnen overstappen op elektrische scooters,” zei ze bij de opening.

 

De Gezonde Stad hoopt dat ook andere ondernemers enthousiast worden door dit initiatief en net als EkoPlaza willen meewerken aan oplaadpunten in de stad. Daarmee kunnen ze bijdragen aan schonere lucht in de stad, een duurzaam bedrijfsimago en verbeterde service richting hun klanten.

 

Bron: degezondestad.org


Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...