inloggen  |  aanmelden

Schuitemaker 'Hofleverancier' Schiphol

Gepubliceerd op: 21 November 2012

Sinds drie jaar is Schuitemaker een belangrijke ‘preferred supplier’ op het terrein van winterdienst-materieel van de nationale luchthaven Schiphol. De samenwerking startte in de winter van 2008/2009, toen Schiphol diverse tests heeft uitgevoerd met verschillende sneeuwploegen die Schuitemaker levert. Die test waren voor Schiphol voldoende aanleiding om alle sneeuwploegen te vervangen door 16 grote ploegen voor de start- en landingsbanen, elk 7,5m breed en om 10 ploegen van 5,5m breed voor opstelplaatsen van vliegtuigen.

Vloeistofsproeier van 42 meter breed!
Vervolgens schafte Schiphol bij Schuitemaker ook een vloeistofsproeier aan met een tankinhoud van 10.000 liter en een sproeibreedte van maar liefst van 42 meter! Deze sproeier is veruit de beste die er te koop is in de wereld en is afgeleid van de  hoogwaardige landbouwspuiten  die de bekende Duitse firma Dammann produceert en verkoopt. De enorme sproeiarmen zijn binnen 45 seconden volledig uitgeklapt en de machine is dan meteen operationeel. Bij vergelijkbare machines duurt het uitklappen de sproeiarmen vaak vijf keer zo lang of nog langer. Bijzonder aan de Schuitemaker-machine is ook de uiterst nauwkeurige vloeistofdosering, die  ervoor zorgt dat het milieu op Schiphol zo min mogelijk wordt belast.

Sneeuwfrezen en combistrooiers
Voor extreme sneeuwval zet Schiphol inmiddels ook een viertal sneeuwfrezen van Schuitemaker in. “Samen met twee grote combistrooiers van Schuitemaker heeft Schiphol daarmee de preventie en overlast van de winter geheel op de rit. De combistrooiers zijn naast vloeistofsproeien ook geschikt voor allerlei andere strooimaterialen, zoals stroefmakende middelen als zand en brekerzand. Ook dat past in het milieubewustzijn dat Schiphol nastreeft”.    

Stalen ploegen voor Waterschap Scheldestromen
Het Waterschap Scheldestromen is verantwoordelijk voor het stroomgebied van de Schelde in Zeeland. Dat brengt bijzondere problemen met zich mee. Het is vooral agrarisch gebied met veel water, maar ook met relatief veel kleine wegen en veel zogenaamde “stoepen”, de op- en afritten van de vele dijken. Afdoende gladheidbestrijding, ook bij extreme omstandigheden, is hier essentieel. De agrariërs in het gebied komen anders ernstig in de problemen.

Reguliere gladheidbestrijding en “piekbeleid”
Waterschap Scheldestromen neemt voor reguliere gladheidbestrijding deel in een provinciaal samenwerkingsverband met RWS en de provinciale overheid. Echter, voor het “piekbeleid”, extreme overlast van sneeuw en gladheid in moeilijk toegankelijke gebieden, was extra materieel nodig. Materieel dat past bij de specifieke omstandigheden in het gebied, zoals smalle en “bolle” wegen.

Strooiers en ploegen
Waterschap Scheldestromen koos na een uitgebreide oriëntatie voor Schuitemaker en schafte diverse droogzoutstrooiers (3,5 m3 Epoke Sirius AST) aan, die voornamelijk achter tractoren worden gebruikt. Daarnaast koos Scheldestromen voor gesegmenteerde ploegen met drie elementen, die perfect de bolling van de wegen aldaar kunnen volgen.

Prijs/kwaliteit-verhouding
Jan de Visser en Wim de Feijter van Waterschap Scheldestromen verklaren de keuze voor Schuitemaker: “Dat was vooral de prijs/kwaliteit-verhouding. Schuitemaker levert degelijk materiaal voor een goede prijs. Vooral de kwaliteit vonden we belangrijk; dit materieel wordt op moeilijke en lastig toegankelijke plekken ingezet. De keus voor materieel dat was te gebruiken met onze tractoren was ook snel gemaakt; deze tractoren hadden we immers al omdat die ook ’s zomers worden gebruikt voor allerlei andere werkzaamheden”. 

schuitemaker_1 schuitemaker_2 


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...