inloggen  |  aanmelden

Schade jaarwisseling bedraagt circa 11 miljoen euro

Gepubliceerd op: 7 Januari 2016

De schade die tijdens de jaarwisseling is veroorzaakt aan particuliere woningen en auto's komt volgens een eerste schatting uit op circa 11 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De schade lijkt daarmee iets gedaald te zijn ten opzichte van vorig jaar, toen deze schade geraamd werd op 13 miljoen euro.

Verzekeraars constateren minder schade door vandalisme. Wel neemt het aantal vuurwerkgerelateerde branden al enkele jaren toe. Het Verbond pleit voor meer vuurwerkvrije zones om schade en letsel door vuurwerk een halt toe te roepen. De schatting is gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars al sinds oudejaarsdag registeren. Verzekeraars noteerden vele kleine en middelgrote schades - ongelukjes in en om het huis en autobranden. Grote incidenten deden zich voor in onder meer Tilburg, Amsterdam en Veenendaal waar woningen en appartementen in vlammen opgingen. In het Zuid-Hollandse Rijswijk brandde een gymlocatie af.
 
Het Verbond benadrukt dat de schadelast voor opstal-, inboedel- en autoverzekeringen maar een beperkt deel van de nieuwjaarschade is. Medische kosten vormen ook een aanzienlijk deel van de schadelast en schades aan bedrijven en scholen zijn nog niet bekend. De afgelopen jaarwisseling steeg het aantal gemeenten dat een of meer gebieden als vuurwerkvrije zone aanwees van 40 naar bijna 100 gemeenten, soms in combinatie met centraal georganiseerde vuurwerkshows. Het Verbond is voor een zo veilig mogelijke jaarwisseling en ziet in de zones een mooie kans om de jaarwisseling voor iedereen feestelijk en veilig te houden. Verzekeraars zouden juichen meer vuurwerkvrije zones toejuichen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...