inloggen  |  aanmelden

Samen trimmen tegen zwerfafval

Gepubliceerd op: 26 Maart 2018

Samen in beweging komen om de wijk vrij te maken van zwerfaval. Het opruimen van zwerfafval krijgt een steeds belangrijkere betekenis en in Koggenland inmiddels met een politieke lading. 

 

Sportieve kandidaat-raadsleden van de PvdA en GroenLinks zijn in actie gekomen om achtergelaten rotzooi op te ruimen. Dit fenomeen wordt inmiddels ‘troeptrimmen’ genoemd en zorgt inmiddels in steeds meer landen voor een ware rage.

De politiek in Koggenland is gestart met deze campagne om de mensen bewust te maken van de grote hoeveelheid afval die elke dag weer achtergelaten wordt in de openbare ruimte en vrije natuur. Het afval varieert van allerlei soorten plastic, sigarettenpakjes, blikjes en plastic flesjes, maar ook steeds meer tissues en zakdoekjes. Na vijf kilometer joggen, hadden de trimmers drie volle vuilniszakken troep bij elkaar geraapt. Vooral in de omgeving van scholen en kinderopvanglocaties ligt relatief veel rotzooi in de plantsoenen, zo blijkt tijdens het troeptrimmen. Met deze campagne wil Koggenland het verschil maken. Aan alle inwoners van Koggenland is een dringende oproep gedaan: ‘Ruim aub je eigen afval op’.

Bron: Noordhollands Dagblad 

Een greep uit ons leveranciersregisterDen Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...