inloggen  |  aanmelden

's Nachts fietsen in Twente wordt veiliger

Gepubliceerd op: 27 Oktober 2015

Binnenkort wordt in 11 van de 14 Twentse gemeenten de nachtelijke fietsveiligheid verbeterd en in sommige gevallen zelfs energie bespaard. Zij hebben hiervoor bij Regio Twente voorstellen ingediend. Dit varieert van licht reflecterende wegmarkering tot regelbare verlichting. 

Al ruim 5 jaar werken Regio Twente (namens de 14 Twentse gemeenten) en de provincie Overijssel aan bewuster verlichten. Het doel is om verlichting die niet echt nodig is, te verwijderen of uit te zetten. Veel lichtmasten in het buitengebied van gemeenten zijn aangepast met een schakelkastje of zijn weggehaald. De verlichting op bedrijventerreinen en sportterreinen is  `doorgelicht', met eigenaren besproken en daar waar mogelijk aangepast. Ook de komende jaren zal verlichting in de openbare ruimten bewuster ingezet worden. Het uitgangspunt is donker waar het kan en verlichten waar het noodzakelijk is. Dit is gezonder voor mens en dier en levert een flinke energiebesparing op.
 
Ter afronding van het project Twente Bewust Verlicht ondersteunt de provincie Overijssel deze aanpassingen omdat ze bijdrage aan een beter milieu en energiebesparing. De provincie werkt aan een schone en veilige leefomgeving voor haar inwoners. Dat doet zij onder meer door de aanpak van overlast op gebied van geluid, licht, trillingen of geur. Vanuit die hoedanigheid vindt de provincie het belangrijk dit initiatief van de Twentse gemeenten te ondersteunen.

Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...