inloggen  |  aanmelden

's-Hertogenbosch wint E-Award voor elektrisch rijden

Gepubliceerd op: 4 Juni 2013

's-Hertogenbosch heeft de E-Award voor elektrisch rijden gewonnen. De gemeente boekte het afgelopen jaar de grootste vooruitgang bij de uitrol van elektrisch vervoer. De award is ingesteld om gemeenten te stimuleren en te ondersteunen bij het invoeren van elektrisch rijden.

 

De prijs is ingesteld door Natuur & Milieu, Stichting e-laad, het Formule E-team en het ministerie van Economische Zaken. In totaal hadden 51 gemeenten zich aangemeld voor de award. ’s-Hertogenbosch kwam daarbij als winnaar uit de bus. De gemeente is volgens de jury het afgelopen jaar  zeer actief geweest bij de uitrol van elektrisch vervoer. Zo is het netwerk van publiekelijk toegankelijke elektrische oplaadpunten uitgebreid naar 70. Tevens is het project `Paleiskwartier Elektrisch' gestart, waarbij bedrijven samen gebruik maken van 10 elektrische auto's. Ook rijden er stadsbussen op stroom in de stad en is in 2012 een elektrische bus in gebruik genomen die bij de bushalte draadloos bijlaadt. Wethouder van Milieu Ruud Schouten: "Als 's-Hertogenbosch gaan we vooral voor de ‘plussen’ bij elektrisch vervoer. Dat betekent dat we inzetten op concrete combinaties als: elektrisch plus openbaar vervoer, elektrisch plus autodelen, elektrisch plus taxivervoer enzovoort. De Bossche aanpak betekent ook: samenwerken met burgers en het bedrijfsleven, zoals binnen het Bossche Energieconvenant."

De overige gemeenten die op de shortlist stonden voor de award, waren Amsterdam, Enschede, Hoorn, Rotterdam, Texel, Tytsjerksteradiel, Utrecht en Zaanstad. Meer informatie over de award is te vinden op www.natuurenmilieu.nl/projecten/e-award.


Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...