inloggen  |  aanmelden

's-Hertogenbosch heeft primeur met verkeersborden van bamboe

Gepubliceerd op: 25 April 2017

's-Hertogenbosch heeft naar eigen zeggen de primeur met de plaatsing van verkeersborden die gemaakt zijn van bamboe. Het materiaal is speciaal gekozen omdat het heel sterk is, maar ook volledig recyclebaar. De borden zijn ontwikkeld door HR Groep. Slaagt de proef met bamboe, dan komt dit duurzame alternatief voor aluminium verkeersborden mogelijk op meer locaties.

De eerste verkeersborden van dit type staan in het buitengebied van Engelen. Volgens de gemeente 's-Hertogenbosch is dit is een goede locatie om te testen of ze bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Bamboe is een materiaal dat niet alleen heel sterk is, maar ook snel groeiend. Dat maakt bamboe veel duurzamer dan aluminium. Eén bamboeplant bestaat uit meer stammen waar steeds weer nieuwe scheuten uit groeien.
 
Duurzame werkwijze
Elk jaar wordt 20-25% van de bamboestammen gekapt. Door steeds maar een deel te kappen blijft de plant dus leven en groeit weer door. De bamboesoort die voor de borden wordt gebruikt kan evenveel CO2 opslaan als sommige bomen. Of zelfs meer. Voor 's-Hertogenbosch is de keuze voor bamboeborden een nieuwe manier om bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Een greep uit ons leveranciersregister


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...