inloggen  |  aanmelden

Rotterdamse haven geeft vrachtverkeer groen licht

Gepubliceerd op: 19 December 2012

De gemeente Rotterdam heeft in het havengebied op vier kruispunten het Tovergroen-verkeerssysteem geïnstalleerd. Met dit systeem krijgt vrachtverkeer langer groen licht op kruispunten zodat de doorstroom verbetert omdat de vrachtwagens minder hoeven af te remmen en op te trekken. Daarmee vermindert ook de CO2-uitstoot.

 

Tovergroen is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Verkeersonderneming. Het woord Tovergroen staat voor TOepassen Voorzieningen voor vrachtverkeER. Het systeem detecteert vrachtwagens die het kruispunt op een afstand van 300 meter naderen en zorgt ervoor dat de verkeerslichten voor hen langer of eerder op groen gaan. De gemeente past het systeem nu toe op vier centrale kruispunten in het havengebied. Het moet ertoe leiden dat er minder wachttijden zijn bij de kruispunten.

 

De Verkeersonderneming heeft als doel het bereikbaar maken en houden van de stad,  haven en regio Rotterdam door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken. De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de regio Rotterdam.

 

Bron: verkeersonderneming.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...